FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter >  FORUT skal velge nytt prosjektland

FORUT skal velge nytt prosjektland

- Det er ikke så ofte det skjer. Derfor er det en viktig begivenhet for FORUT når vi nå skal i gang med å velge et nytt land for prosjektvirksomhet, sier styreleder Eva S. Braaten. Styret inviterer partnere og eiere til å være med på prosessen.
08.02.2006
Et par års tid har det vært en dialog mellom NORAD og FORUT om profilen på FORUTs virksomhet, knyttet til de årlige forhandlingene om støtte. Fra NORADs side blir det lagt vekt på at FORUT har en spesiell rolle å spille på bistandsfeltet, med unik kompetanse på emnet rusmidler, fattigdom og utvikling. NORAD ønsker at FORUT skal videreutvikle denne profilen. Dette er helt i tråd med FORUT-styrets egne prioriteringer.

Invitasjon til FORUTs støttespillere
Derfor starter FORUT nå prosessen med å velge ut et nytt prosjektland. - Dette er et arbeid der vi gjerne tar imot innspill fra dem som ellers er FORUTs gode hjelpere: FORUT-partnere, eierorganisasjoner og samarbeidspartnere. De som føler de har noe å bidra med når de leser dette, inviteres til å ta kontakt med oss i administrasjonen, sier generalsekretær Morten Lønstad.

Siden det nye prosjektlandet skal inngå i FORUTs rammeavtale med NORAD, ligger det allerede noen føringer ved starten av diskusjonen. Det er med andre ord ikke snakk om å ønske seg et hvilket som helst land på verdenskartet. Styreleder Eva S. Braaten sier at det nye landet er tenkt å ligge i det sørlige eller østlige Afrika, og NORAD ønsker primært at det skal være et av Norges hovedsamarbeidsland.

Videre er planen at det nye landet skal brukes til å teste ut strategier og prosjekter innenfor temaet ”rusgifter og utvikling”. Hvordan dette skal gjøres og hvor sterk rusprofilen skal være, sammenlignet med generell utviklingsbistand, er derimot et åpent spørsmål.

To spørsmål
Underveis må FORUT finne gode svar på to spørsmål:

1. Hvilke tiltak og prosjekter skal vi satse på i det nye landet
• for best mulig å bidra til reduksjon av rusproblemer og fattigdom?
• for å utvikle FORUTs kompetanse på dette området?
Tanken er at denne kompetansen skal kunne overføres til andre land og kunne bli til nytte for andre bistandsorganisasjoner.

2. Hvilket land skal vi satse på?
Det blir viktig å velge et land der vi kan bruke de strategier og metoder som vi vet er mest virksomme, samtidig som arbeidsmetoder og erfaringer er overførbare til andre land.

De mest aktuelle
Ut fra det som ligger av føringer, er det Zambia, Malawi, Uganda og Tanzania som peker seg ut som de mest aktuelle landene, hvis en også skal ta hensyn til at engelsk er arbeidsspråket i FORUT og hos de fleste av partnerne.

Vil du vite mer?
Fra administrasjonens side er det laget en liste over problemstillinger som skal diskuteres i denne prosessen. Dette notatet kan du få ved å henvende deg til administrasjonen.

Det er også laget en rapport som summerer opp en del viktige fakta om landene i Sørøst-Afrika og hvilke norske organisasjoner som har bistandsvirksomhet i regionen. Dette dokumentet kan også fås ved henvendelse til administrasjonen.

På NORADs hjemmesider kan du finne mer stoff om Norges hovedsamarbeidsland og den bistandsvirksomheten som blir drevet i disse landene: NORAD

Vil du bidra til prosessen?
Generalsekretær Morten Lønstad er sikker på at det blant FORUTs gode støttespillere finnes mange som har kunnskap om Afrika sør for Sahara eller som har andre innspill som kan være til nytte for FORUT. – Disse hører vi gjerne fra. Ta kontakt med vår saksbehandler, som vil samle og bearbeide det som kommer inn: Prosjektmedarbeider Dag Endal, tlf. 23 21 45 19 eller e-post: dag.endal@forut.no
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD