FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter >  En hverdagshistorie fra Nepal

En hverdagshistorie fra Nepal

11 årn gamle Krishna ble tvunget til å bli soldat, han rømte og kom senere i kontakt med CWIN.
22.09.2004
Krishna er 11 år og kommer fra et distrikt langt vest i Nepal. Etter at foreldrene hans døde har han bodd sammen med sin bror, sin søster og sin svoger. Han hadde gjort seg ferdig med 5. klasse på skolen i landsbyen.

Framveksten av maoistiske opprørere i de ulike delene av Nepal ble også merkbar på hans hjemsted. Gradvis fikk de kontroll også der, og unge gutter som Krishna ble tvunget til å bli med og delta i den militære opplæringen som maoistene holdt i landsbyen. Hver dag måtte han gå i to timer for å komme til stedet hvor opplæringen foregikk. De ble lært opp til å bruke gevær, å få en bombe til å eksplodere og til å flykte fra hæren. Så ble han bortført av maoistene en dag mens han samlet ved sammen med to venner.

Maoistene satte Krishna til å bære tunge bører med sprengstoff. De ble ført til et sted som heter Beni for å angripe politiets hovedkvarter sammen med andre tropper, uskyldige landsbyboere og skoleelever. De kom under angrep fra de militære, og Krishna klarte å flykte sammen med sine to venner.

De to kom til en by hvor de fikk jobb på et hotell. Etter å ha jobbet der i en måned hadde de ikke fått noe lønn slik de hadde krav på, og derfor reiste de videre til Katmandu.

I Katmandu kom Krishna i kontakt med en av CWINs sosialarbeidere, og han er nå i ferd med å gjennomføre et rehabiliteringsprogram for å bearbeide de traumene han har opplevd. Han er veldig bekymret for familien sin, som ikke vet hva som har skjedd med ham. CWIN vil hjelpe ham med å komme hjem igjen.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD