FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

3/2005 >  Jeg er klar!

Jeg er klar!

På FORUTs årsmøte den 28. april ble jeg valgt til ny styreleder i FORUT. Etter seks år i styret er det blitt min tur til å lede FORUT. Det første som slår meg i den anledning er at jeg er fryktelig ydmyk overfor den oppgaven jeg har tatt på meg, skriver FORUTs nye styreleder Eva Braaten.
27.05.2005
Eva Braaten
Eva Braaten: Ny styreleder i FORUT
Vi er i en situasjon der vi nettopp har vedtatt det mest ambisiøse budsjettet i FORUTs historie, og staben og prosjektporteføljen har vokst kraftig de siste månedene etter den dramatiske flodbølgekatastrofen i Asia. I en slik situasjon tror jeg det er sunt med en passe dose respekt i forhold til de oppgavene vi står overfor. Samtidig føler jeg meg ett hundre prosent trygg på at vi kommer til å håndtere disse utfordringene, rett og slett fordi FORUT er en organisasjon bygd opp av dedikerte styremedlemmer, engasjerte og bunnsolide ansatte og et nettverk av FORUT-tilhengere som strekker seg langt utenfor Juvente og IOGTs medlemsregistre. Dette gir trygghet.

Hvorfor styreleder?
Det er kanskje ingen selvfølge at noen ønsker å være styreleder for en mellomstor norsk bistandsorganisasjon, og jeg måtte også gå noen runder med meg selv i forhold til hvorfor jeg skulle ta på meg dette vervet. Jeg satte opp ei liste med grunner til hvorfor jeg skulle gjøre det (det er jo så populært med slike lister om dagen…). Jeg kom fram til følgende:

Grunn nr. 1: Verden ser rett og slett ikke ut slik jeg vil at den skal se ut. Det er alt for mye nød, fattigdom og urettferdige fordelinger i verden til at jeg bare kan sitte og se på.
Grunn nr. 2: Vi som er så heldige å leve i den rike delen av verden har, slik jeg ser det, en plikt – for ikke å si en unik mulighet – til å være med på å rette opp noe av det som er skeivt i verden.
Grunn nr. 3: FORUT er min mulighet til å ta del i dette globale opprettingsarbeidet. I FORUT får jeg være med og gi noe til andre. Samtidig gir disse utrolig mye tilbake til meg. For FORUT handler om partnerskap: Det handler om at mennesker i ulike land kommer sammen og bidrar til å skape en bedre verden. Det handler om at FORUT i Norge og vår partner APSA i India eller CWIN i Nepal utveksler erfaringer og kunnskap og skaper allianser på tvers av landegrenser, kultur og språk. Dette vil jeg være med på!

Vi må ha fokus flere steder
Sri Lanka blir viktig i det neste året, noe også FORUTs budsjett bærer preg av. Likevel, eller kanskje nettopp derfor, er det viktig at vi også klarer å ha fokus på Afrika den kommende tida, et kontinent som i rene dødsfall opplever mange «tsunamier» hvert år. Det er også det av verdens kontinenter som er hardest ramma av aids. For FORUTs del betyr dette fokuset på Afrika en økt innsats i Sierra Leone – verden fattigste land på de fleste FN-statistikker. Til tross for dette dystre scenariet er landet nå inne i en positiv trend, med fravær av krig som viktigste komponent. Vi skal styrke arbeidet vårt i Sierra Leone det neste året. Sentralt i denne satsingen står en rykende fersk studie av alkohol- og narkotikasituasjonen i landet. Rusproblematikken i Sierra Leone er nemlig ikke ubetydelig og må tas med i betraktningen når vi skal drive godt utviklingsarbeid. I det hele tatt er rusmidlenes betydning som hinder for utvikling selvfølgelig et spesialfelt for oss i FORUT, og skal fortsette å være det i framtida.

Jeg er stolt og ydmyk over å få være styreleder i en organisasjon som FORUT.
dot

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD